BOX-1024 Videomuunnin

 

  Etusivu  |  Elektroniikkasuunnittelu   |  EU-hankkeet 

 

Box-1024

Box-1024 siirtää tekstin, grafiikan tai animaation tietokoneen näytöltä TV-ruudulle. VGA/MAC kuvia voidaan katsoa isommassa TV-ruudussa, videoprojektorilta tai kuvaa voidaan äänittää standardi-videonauhurilla. Lisäksi tuotteessa on ominaisuuksia, jotka on suunniteltu vartavasten TV-infojärjestelmiin.

Box-1024 käyttöohjeet (pdf)


TERÄVÄ JA VÄLKKYMÄTÖN KUVA

Box-1024 tuottaa laadukkaan TV-kuvan, jota on helppo lukea ja joka ei rasita silmiä. Terävä kuva on saatu aikaan korkealla VGA-juovien näytteenottotaajuudella sekä uskomattoman pienellä jitterillä. Välkyntää rajoittaa 3 alekkaisen juovan suodatus, mikä eliminoi vaakasuuntaisten viivojen häiritsevää "hyppelyä".

KOKO TV-KUVARUUDUN RATKAISU

Box-1024:n tuottamassa TV-kuvassa ei ole häiritseviä surureunoja kuvan laidoilla. Kuvan asetuksilla voidaan säätää kuva-alue täyttämään koko kuvaruutu.

PIENETKIN FONTIT PYSYVÄT LUETTAVINA KORKEARESOLUUTIOISISSA VGA-NÄYTTÖTILOISSA

Laite suorittaa high-res VGA-moodeille (800x600 tai 1024x768) juova-interpoloinnin, mikä takaa kuvainformaation säilymisen kun esim. 768-juovainen VGA kuva siirretään vaikkapa 550-juovaiseen PAL-ruutuun. Taulukko- laskentaohjelmien kapeat vaakasuuntaiset viivat näkyvät TV:llä.

SISÄÄNRAKENNETTU VIDEO/AUDIO VALITSIN

Box-1024:issa on integroituna Video/Audio tulojen valitsin, mikä kytkee valitun videon lähtöön video sisääntulosta tai VGA:sta. Lähtevä audio voidaan valita kahdesta sisääntulosta. Valinta tehdään joko laitteen kättöliitynnän kautta tai RS-232 sarjaohjelmointia hyödyntäen.

VIDEOKUVAN TEKSTITYS

Box-1024:een on mahdollista hankkia erikseen sisäinen overlay-kortti. Kortin avulla voidaan tekstittää video-kuvaa käyttäen PC:tä tekstin tuottamiseen. Overlay-kortti tunnistaa teksti-informaation VGA-datasta vertaamalla sitä esiohjelmoituun taustaväriin. Taustaväristä poikkeavat pikselit päästetään läpi.

LUOTETTAVA TOIMINTA

Box-1024 on suunniteltu toimimaan 24h teollisessa ympäristössä. Laitteen kotelo on metallia ja laite itsessään tuottaa vähän lämpöä. Elektroninen vahtikoira-piiri monitoroi piirilevyn toimintoja ja tarvittaessa resetoi laitteen (esim. virtapiikin jälkeen). Käyttäjän muuttamat asetukset talletetaan virtakatkon kestävään muistityyppiin, josta ne noudetaan virtojen kytkemisen jälkeen.

HELPPOKÄYTTÖINEN JA SELKEÄ KÄYTTÖLIITTYMÄ

Box-1024:n käyttöliittymä koostuu 6 painonapista sekä 2x16 merkin LCD-näytöstä. LCD-näyttö kertoo mm. VGA-resoluution ja virkistystaajuuden. Painonapit ohjaavat seuraavia toimintoja:

FREEZE Jäädyttää VGA-kuvan laitteen muistiin.
ZOOM VGA-kuvasta voidaan ottaa zoomaus koko kuvaruudulle. Ikkunan sijainti (paneeraus) horisontaali ja vertikaalisuunnissa on vapaasti valittavissa menu-komennoilla.
CONTRAST LCD-näytön kontrasti voidaan sovittaa huoneen valaistuksen ja katselukulman mukaan.
UP Menun ohjauskomento, jolla liikutaan valikossa ylöspäin.
DOWN Menun ohjauskomento, jolla liikutaan valikossa alaspäin.
ENTER/ESC Enter/Esc napilla liikutaan menun valikoissa sisäsuuntaisesti.

Menu-komennoilla kuvan koko ja sijainti voidaan vapaasti valita, välkynnän suodatin voidaan valita 4 vaihtoehdosta. RGB testikuva voidaan aktivoida järjestelmän testaamiseksi, video- ja ääni-lähde voidaan valita. Mikäli Overlay-kortti on asennettu, menun kautta voidaan valita väriavainnuksen RGB-alue.


ERIKOISTOIMINNOT TV INFORMAATIO-JÄRJESTELMIIN

Mahdollisuus ohjelmallisesti ohjata TV:t päälle ja pois automaattisesti

Käyttäjien ei tarvitse aamuisin käydä kytkemässä TV:itä yksitellen päälle eikä sammuttaa niitä iltaisin. TV:t menevät yöksi - niin halutessa - stand-by tilaan ja aamulla ne menevät automaattisesti päälle lähetyksen alkaessa.

Mikäli TV:t on varustettu Start-boxeilla, infojärjestelmän valvontaohjelmasta voidaan suoraan komentaa TV:t päälle ja pois esim. kellonajan mukaan. Box-1024:ssa on RS-232 sarjaliitäntä, jonka kautta se saa tarvittavat ohjauskomennot. Lähtevä videolinja voidaan asettaa off-tilaan, jolloin Start-boxit kytkevät TV:t pois päältä.

Mikäli TV:itä ei ole varustettu Start-boxeilla, Box-1024:n videolähtö voidaan komentaa RS-232:n kautta tilaan, jossa se tuottaa mustan kuvan sync-signaalilla. Tämä estää TV:iden menemisen stand-by tilaan pitäen oikean kanavan päällä kuvan ollessa musta. Lähetyksen alkaessa Box-1024 voidaan komentaa lähettämään videosignaalia.

TV-infojärjestelmien helppo testattavuus

Laitteella voidaan lähettää RGB-väripalkkitestikuvaa ennen kuin PC on kytketty. Näin voidaan helposti tarkistaa järjestelmän toimivuus jo asennusvaiheessa.

Monikanavaiset TV-infojärjestelmät

Box-1024:lla voidaan rakentaa monikanavaisia infojärjestelmiä. Talon antenniverkon eri kanaville voidaan syöttää erilaista informaatiota. Kahden kanavan järjestelmään tarvitaan kaksi Box-1024-laitetta, jotka on kytketty RS-232 sarjaliitynnällä tietokoneeseen. Vuorotellen kuvan jäädytyskomennoilla voidaan yhdellä PC:llä hallita kahden kanavan tiedotusta.


Tekniset tiedot

    BOX-1024 lukee seuraavia VGA moodeja:
  • 1024x768, 16/256/64K väriä, 60/70/75 Hz
  • 800x600, 16/256/64K väriä, 56/60/72/75/85 Hz
  • 640x480, 16/256/64K väriä, 60/72/75/85 Hz
  • MacIntosh: 640x480, 66.7 Hz
  • IBM XGA: 720x400, 640x480, 800x600
  • Compaq 640x480, 56 Hz

Ominaisuuksia Sovellusalueita

  Terävä ja välkkymätön kuva
  Max. resoluutio 1024x768 asti
  Joustava kuvan koon ja paikan säätö
  Reaali-aikainen muunnos ilman PC:lle asennettavia laiteohjaimia
  Edistyksellinen juova-interpolaatio high-res VGA moodeissa
  Integroitu Video/Audio valitsin
  Erikseen saatavana Overlay-asennus
  Kuvan zoomaus

  TV info-järjestelmät
  Videoneuvottelu
  Datan esitys
  Neuvotteluhuoneet
  Video projektorit & äänitys
  Videon tekstitys